Inwoners van de gemeente Harderwijk kunnen dit jaar voor het eerst meestemmen wie sportman, sportvrouw, sportteam of sporttalent van het jaar wordt. Om één van deze titels te winnen, is geen prestatie op NK, EK, WK of Olympische spelen nodig.

Het college van burgemeester en wethouders heeft 24 mei ingestemd met de nieuwe binnensporttarieven en zwembadtarieven voor het seizoen 2016-2017. De gebruikstarieven gemeentelijke sportaccommodaties wijzigen per 1 augustus 2016 gewijzigd. De individuele tarieven voor het zwembad wijzigen per 29 augustus 2016.

 

Er worden weer verschillende cursussen aangeboden van zo’n 35 aanbieders. De periode loopt door tot eind juni, dus je kunt nog steeds inschrijven. Kijk voor inschrijving en informatie op www.sportwijzerharderwijk.nl.

De meest talentvolle en succesvolle sporters uit Harderwijk en Hierden zijn afgelopen vrijdag in het zonnetje gezet. De sporters zijn gehuldigd door wethouder Christianne van der Wal. Ze ontvingen de penning van de gemeente Harderwijk voor hun bijzondere sportprestaties in het seizoen 2014-2015.

Binnenkort wordt op alle (speciale) basisscholen in Harderwijk en Hierden de flyer Sportwijzer uitgedeeld. Sportwijzer is een project om sporten te stimuleren voor de jeugd van groep 3 tot en met 8. Ook ouders kunnen nu meedoen! Geef het goede voorbeeld en sport met uw kind. Tegen een kleine vergoeding kunnen kinderen (of ouders) tijdens 3 of 4 lessen kennismaken met een sport naar keuze.

 

Op zaterdag 14 maart vinden verschillende marathons plaats in Harderwijk. De eerste marathon (5 km) start is om 12.30 uur op de Boulevard ter hoogte van de Vischpoort. De halve marathon start om 14.00 uur. Er zijn verschillende parcoursen die  door de Stadsweiden, langs de Weiburg, door het Slingerbos en Drielanden lopen. Langs de route staan herkenbare vrijwilligers van Athlos om de deelnemers en de marathon veilig te laten verlopen.

Aanvullende gegevens