Sidebar

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Wethouder Gert Jan van Noort en voorzitter Jos Penninx van het Jeugdcultuurfonds Gelderland ondertekenden vorige week vrijdag een samenwerkingsovereenkomst voor Jeugdcultuurfonds Harderwijk. Met deze feestelijke ondertekening gaat Jeugdcultuurfonds Harderwijk van start en daarmee ook het Jeugdcultuurfonds Gelderland. Cultuurkust verleent ook inhoudelijke medewerking aan de start van het Jeugdcultuurfonds Harderwijk. Jeugdcultuurfonds Gelderland
Harderwijk is hiermee de eerst gemeente die zich aansluit bij het Jeugdcultuurfonds Gelderland. Het Jeugdcultuurfonds heeft als doel om snel, effectief en laagdrempelig kinderen van financieel minder draagkrachtige ouders een kans te bieden om aan cultuur te doen. Het Jeugdcultuurfonds wil kinderen door middel van cultuur een kans te geven zich positief te ontwikkelen.

 

Wij onderschrijven deze doelstelling en hebben besloten om per 1 januari aan te sluiten bij het Jeugdcultuurfonds Gelderland en financiƫn beschikbaar te stellen om kinderen uit onze gemeente cultuur te laten beoefenen. Ouders, kinderen en cultuuraanbieders kunnen zelf geen aanvraag indienen. Dit kan alleen gedaan worden door professionals uit het onderwijs, hulpverlening en de gezondheidszorg. Zij zijn de intermediairs van het Jeugdcultuurfonds.

In Harderwijk is sinds begin 2014 het Jeugdsportfonds al succesvol actief, dat werkt volgens dezelfde methode. De intermediairs van het Jeugdsportfonds kunnen ook aanvragen doen voor het Jeugdcultuurfonds.