Op zaterdag 14 maart vinden verschillende marathons plaats in Harderwijk. De eerste marathon (5 km) start is om 12.30 uur op de Boulevard ter hoogte van de Vischpoort. De halve marathon start om 14.00 uur. Er zijn verschillende parcoursen die  door de Stadsweiden, langs de Weiburg, door het Slingerbos en Drielanden lopen. Langs de route staan herkenbare vrijwilligers van Athlos om de deelnemers en de marathon veilig te laten verlopen.

 

 

Bereikbaarheid
De Boulevard zal vanaf de P5 (ingang Dolfinarium) richting keerlus vanaf ongeveer 11.00 uur afgesloten zijn voor verkeer. Dit duurt ongeveer tot 14.15 uur. Verkeer vanaf de parkeerplaatsen wordt via de achterzijde van het parkeer terrein omgeleid. Ook zijn de parkeerplaatsen via P5 te bereiken. Het bewoners terrein zal af en toe even onbereikbaar zijn maar zodra het mogelijk is wordt dit weer bereikbaar.

Op de Vischmarkt is de doorkomst voor de Halve Marathon (de route wordt tweemaal gelopen) en ook de finish vindt hier plaats. Dit betekent dat er op de Vischmarkt verkeer geweerd wordt vanaf de starts voor de diverse loopafstanden tot na de prijsuitreiking Dit zal zijn vanaf 12.00 uur tot ongeveer 17.00 uur. Verkeer uit de omliggende straten wordt verzocht de Vischmarkt te mijden.

De Kids-run vindt dit jaar ook op de Boulevard plaats. Deze loop voor kinderen duurt hooguit 10 minuten. In deze periode is de doorgang Boulevard/Hoogstraat gestremd. Richting haven kunt u als bewoner uitrijden.

Al met al een evenement waar velen plezier aan beleven maar wat ook enige overlast met zich meebrengt. De organisatie hoopt dat veel publiek de lopers komt toejuichen.

Meer informatie over de marathon en de verschillende parcoursen

zie website van Athlos 
Routes zie programma

http://www.athlos.nl/HalveMarathon25/


Voor vragen kunt u bellen met Stadstoezicht tel. 06 22 79 97 87.

 

Aanvullende gegevens