Volg het spoor

2e burgerinitiatief van Harderwijk -stap in de goede richting -

Vorige week donderdag (19 november 2009) was er niet de verwachte show in de raadzaal, tijdens het indienen van het tweede burgerinitiatief van Harderwijk. “Het is nog geen tijd voor een feestje, dat kan pas als de toekomst van de unieke buurt Het Nachthok veilig is gesteld.” Is de reactie van de indiener Richard Schouten, die de eerste handtekeningen tijdens de raadsvergadering overhandigde aan burgemeester Berends.


Een stap in de goede richting
Een week daarvoor was de burgervader reeds geattendeerd op de indiening van -Zone Het Nachthok-, dit tijdens de behandeling van de meerjarenbegroting van Harderwijk. Hier maakte Richard gebruik van zijn burgerrechten om in te spreken en informeerde hij de raad en college van zijn plannen. Waar hij ook de raadsleden reeds heeft uitgenodigd voor een wandeling op zaterdag 28 november 2009 om op die manier te kunnen praten over de Toekomst van Het Nachthok en die van Harderwijk.

-Zone Het Nachthok- Tweede Burgerinitiatief van Harderwijk
Harderwijk is haar toekomst visie naar het jaar 2030 aan het voorbereiden. Om te zorgen dat ook de historische buurt Het Nachthok veilig zal worden gesteld is er gestart met het tweede burgerinitiatief onder de naam -Zone Het Nachthok-. De unieke buurt Het Nachthok ligt nabij het NS station van Harderwijk en is herkenbaar aan de typische stadsboerderijen, die begin vorige eeuw nog 1 kilometer buiten de stad stonden.

Harderwijker loop- en wandelroute
Op zaterdag 28 november 2009. Start 13:00uur bij kantoor van Stadstoezicht aan de Scheepssingel. Waarbij de burgers van Harderwijk & Hierden ook zijn uitnodigt om mee te lopen en in gesprek te gaan met de politiek.

Aanvullende gegevens