Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'page06/media/140206/ilove_nachthok-400-.jpg'
There was a problem loading image 'page06/media/140206/ilove_nachthok-400-.jpg'

thumb_kaart-harderwijk.jpgTijdens de eerste informatie avond over de ontwikkelingen van het stationsgebied omgeving. Kon wethouder Rob Daamen met zekerheid zeggen, dat de eerste wijzigingen van het gebied zichtbaar zijn tijdens de huidige college periode ( voor 2010). Vragen met betrekking over de toekomst van het Nachthok, werden niet beantwoord door de wethouder. Want het ziet ernaar uit dat de plannen al worden uitgevoerd. En heeft de gemeente stappen genomen om de historische wijk nabij het station van de kaart te laten verdwijnen.

.
.


Plannen compacte bouw in Het Nachthok Station
Onrust
Tijdens de presentatie die op dinsdag 26 september 2006 plaatsvond, was er een aanzienlijke belangstelling voor de Gebiedsvisie Centrale Zone Zuid ( stationsgebied en omgeving) Het hart van het verhaal is het stationsgebied, dat als een wazige gele vlek op de kaart staat aangeven. Terwijl de overige aanpassingen, zoals een voorstel om een kantoor gebouw te plaatsen op de plek waar nu nog 3 woningen staan in het Nachthok. Duidelijk met rode blokjes is ingekleurd. Als reactie op vragen van verontruste bewoners uit wijk. Antwoordde spreker dhr. Krijnen van de afdeling inrichting openbare ruimte “Dan moet inderdaad uw woning worden gesloopt.” Met deze opmerking loopt de ambtenaar aardig vooruit op de plannen, terwijl “er geen rechten aan kunnen worden ontleend.” Zo staat op het beschikbaar gestelde presentatie materiaal van de Gemeente Harderwijk.

Het Nachthok is verdwenen -deel site Harderwijk.nl


Slopen

nh_vink_struik_harderwijk_0001De Financiële onderbouwing van de gebiedsvisie is niet openbaar. Wel wist de dhr. Daamen te melden, dat ondertunneling van de spoorlijn ongeveer 150 miljoen Euro kost. Waardoor het volgens hem een te dure oplossing is. Daarvoor kiest de gemeente voor een goedkopere tunnel versie. Vooral voor de nieuwe optie voor een tunnel onder het station. Zal eerst de nodige ruimte moeten worden gecreëerd. Dit betekend dat bedrijven als V.S.E, garage Westerink en Flevodruk. Rekening moeten gaan houden met een spoedige verhuizing.

Geen Struiken meer
Vooruitlopend op de toekomstige plannen zijn er reeds op het terrein van de voormalige soepfabriek van Schop (nu Struik) sloopwerkzaamheden gestart, die voor 15 december 2006 klaar moeten zijn. Waarna de verkleuring van het gebied kan plaatsvinden.

De Weiburg
nh_vink_struik_harderwijk_0003Het bedrijven terrein de Weiburg heeft reeds nu al het Nachthok opgeslokt, zoals uit actuele de gegevens op de internet site van de gemeente Harderwijk blijkt. Recentelijk is de wijk het Nachthok verwijderd van www.harderwijk.nl en heet de wijk nu volledig “De Weiburg”. Over deze nieuwe gebiedindeling is niet in de raad besproken. Het lijkt het erop dat er een aantal gemeentelijke stukken vroegtijdig in werking zijn gezet. Of deze “Wens der gedachten van een ambtenaar” een verkeerde instelling is van de website of een bewust uitgevoerd plan. Kunnen wij nog niet op antwoorden. Officieel wacht de redactie nog op een toelichting van de gemeente Harderwijk. Wij hopen u nader te kunnen informeren.

Lees ook:
-Sloop bedreigt Het Nachthok (2005)

-De Toekomst van het Verleden #1
Dit is het Nachthok - Kaart
 
Het Nachthok BAanweg / Weiburglaan / Roggelaan /
Tarwelaan / Haverlaan Landbouwlaan
 Toekomst van Het Nachthok is onzeker Foto gezien vanuit Struik
 Het Nachthok verdwijnt als het aan het college ligt
100 jaar geschiedenis wordt met sloop bedreigd
 Het Nachthok verdwijnt - Uitzicht vanuit gesloopte terrein van Struik
 Wat is de Toekomst van Het Nachthok
 
 nachthok_hwk_verdwijnt0001_1.jpg
Sloop plannen van de gemeente Gebied 5 (rood blok kantoor/bedrijven) +
parkeerplaatsen  gebied 7 nieuwe woningen + sloop van monumenten en historische woningen (wederopbouw periode)
Klik hier voor de volledige presentatie van de gemeente Harderwijk(pdf)
 
Nachthok Harderwijk 100 jaar postzegel concept

 


I Love Het NachthokAanvullende gegevens