'Fluitketelschuiven' op de kunstijsbaan

evenementen
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Op woensdag 10 december vindt de najaarsbijeenkomst van het Sportplatform plaats in het horeca paviljoen van de kunstijsbaan op de Markt. Het team Sport van de gemeente Harderwijk organiseert die dag in samenwerking met de Stichting Harderwijk Op IJs, een nieuw jaarlijks terugkerend sportevenement in de vorm van ‘fluitketelschuiven’ op de kunstijsbaan. Met dit initiatief hopen de gemeente en Stichting Harderwijk Op IJs een nieuwe, gezamenlijke én gezellige activiteit voor en met alle plaatselijke sportverenigingen te organiseren.



Fluitketelschuiven is een origineel spel dat gespeeld wordt op het ijs en qua regels enigszins overeenkomt met jeu de boules. Het is de bedoeling dat het spel gespeeld wordt met twee vertegenwoordigers per vereniging. De wedstrijden starten om 21.00 uur en duren maximaal anderhalf uur. Na afloop reikt sportwethouder Rob Daamen de prijzen uit aan de winnende teams.

Alle Harderwijker sportverenigingen worden uitgenodigd om aan de start te verschijnen. Ze kunnen zich inschrijven tot 24 november via de afdeling Sport en ontvangen daarvoor een inschrijfformulier. De inschrijving is kosteloos.