Op maandagavond 15 oktober om 20.30 uur is er met algemene stemmen besloten door de stichting Harderwijk op IJs om de ijsbaan op de Markt in het centrum van Harderwijk weer door te laten gaan..

"Ondanks dat we er nog niet volledig zijn moet er nu een beslissing vallen voor het bestellen van alle spullen die nu in optie staan bij diverse partners. Het vooruitzicht is positief te noemen zeker ook na de noodpersberichten van de afgelopen weken. Met veel nieuwe partijen worden nu serieuze afspraken gepland en zijn we overstelpt door mensen die de baan een warm hart toe dragen", aldus Bert van de Brink, voorzitter Harderwijk op IJs, "Naast lokale ondernemers hebben zich ook wat regionale en landelijke partijen gemeld en die baan moet gewoon doorgaan is de algemene stemming".

Ongelofelijk wat een reacties en samenwerkingen er ineens ontstaan op diverse terreinen. Het Centrum Management onderzoekt of ze kunnen helpen met de aankleding van de Muziekschoolgevel, waarbij zelfs de brandweer heeft aangeboden een handje te willen helpen als dat nodig is. Maar vooral de massale reactie van de lokale ondernemers, bedrijven en verontruste particulieren die nu allemaal hebben aangeboden iets te willen doen, dan wel om alsnog te sponsoren, maken dat het feest in Harderwijk Winterstad 2012 daadwerkelijk door kan gaan. Met recht een stad vol verrassingen! Kijk voor de sponsoren die zich tot nu toe reeds hebben verbonden aan de ijsbaan eens op de site www.harderwijkopijs.nl bij het kopje "sponsoren"! De concept-schaatskalender staat hier stiekem ook al op.

"Het is nu aan de organisatie om de materialen te reserveren, de schaatsen te slijpen, alles te ontdoen van het stof en de 4 dagen van opbouwen te gaan voorbereiden" volgens bestuurslid Marcel Schipper. "De spek gladde opening staat gepland op donderdagavond 29 november om 19.00 uur, waarna er om 19.30 uur weer het eerste vrijschaatsen kan starten!"

Overigens blijft het natuurlijk nog wel noodzakelijk dat sponsoren zich melden zodat de begroting gaat kloppen, maar ook om de in aanvang wegbezuinigde franje en aankleding op en rond de ijsbaan en de stad weer mogelijk te maken. Dus schaatsvrienden zijn er nooit genoeg en daartoe nodigen we dan ook iedereen uit die dit kan om voor € 300,- (excl. btw) een vriend te worden van de ijsbaan en een klein beetje mee te helpen met het mogelijk maken van Harderwijk Winterstad, stad vol verrassingen!

Voor meer sponsoraanmeldingen, informatie of andere vragen kunt u contact op nemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met Marcel Schipper 06-53159815.

Aanvullende gegevens