Kunstenaar BRAUCK (Willem Brauckmann) is in zijn werk geïnspireerd door het Franse landschap. Op 16 en 17 maart a.s., gaat hij speciaal voor diegenen die meer over de achtergrond van zijn Franse werken willen weten, een aantal rondleidingen verzorgen in het Stadsmuseum Harderwijk. Deze speciale rondleidingen, genaamd “FRANKRIJK a la BRAUCK”, worden geheel in een Franse ambiance verzorgd. De energieke en expressieve werken en het knappe en stralende kleurgebruik van BRAUCK geeft een besef hoe prachtig Frankrijk kan zijn.
“Le Rocs, Frankrijk, ik werk er graag. Het ligt precies 800 kilometer, of misschien iets meer van Harderwijk. Binnen een dag bereikbaar zonder dat je oververmoeid raakt. De Franse landschappen die ik onderweg zie, schilder ik in het atelier.”.Arrangement Stadsmuseum Harderwijk
Het Stadsmuseum Harderwijk is zaterdag en zondag geopend van 13.00 uur tot 16.00. Op deze dagen is BRAUCK zelf aanwezig en wordt u ontvangen met koffie/thee. Na de rondleiding ontvangt u een glaasje wijn, plakje stokbrood met Franse kaas en heeft u de gelegenheid om met BRAUCK van gedachten te wisselen over zijn geëxposeerde werken. Dit arrangement kost € 8,95 euro p.p. (museumvrienden betalen een gereduceerd tarief van € 5,95 p.p.) Voor reservering: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0341-414468
Oeuvre-expositie BRAUCK 25 jaar WERK uitgebreid t/m 1 juni

Tot 1 juni exposeert “BRAUCK” een groot deel van zijn kunstwerken in het Stadsmuseum Harderwijk. De oeuvre-expositie “BRAUCK 25 jaar werk” wordt vanaf 16 maart uitgebreid met meer Franse werken en voortgezet als “Frankrijk a la BRAUCK”. De werken van kunstenaar Willem Brauckmann hangen bij veel Harderwijkers inmiddels aan de muur. De oeuvre-expositie in het Stadsmuseum is zo omvangrijk, dat het zeker de moeite waard is om te komen kijken.

Kunstenaar BRAUCK
BRAUCK begon zijn loopbaan in 1963 met een studie aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Zijn illustraties ondersteunen reeds vele jaren actuele zaken in kranten en tijdschriften. BRAUCK voert tal van eervolle opdrachten uit waaronder een honderd meter lange muurschildering en de markering van een toeristische route.

“Op de reis naar Niort zagen we vanuit de trein overal muurschilderingen die door schilders handmatig op gevels werden geschilderd. De een begon rechts, de ander links. In het midden moesten de letters naadloos op elkaar aansluiten. Die muurschilderingen zijn voor mij altijd de smaak van Frankrijk gebleven,” aldus BRAUCK.
BRAUCK exposeerde al vele malen bij galerieën door geheel Nederland, België, Frankrijk, USA en Rusland. Met zijn schilderijen laat BRAUCK zien hoe hij naar het bestaan kijkt. Hij probeert de beschouwer bewust te maken van de dualiteit binnen de huidige maatschappij.

Boek “BRAUCK 25 jaar werk” in het museum verkrijgbaar
In dit boek staan zo’n 130 werken van Brauck afgebeeld. Hiervan is ongeveer tachtig procent terug te vinden in de expositie. Het boek kost € 25,- per exemplaar en wordt uitgegeven door Kunstwerk Harderwijk, waarvan Brauck’s dochter Juliette de eigenaar is.

Aanvullende gegevens