Ook dit jaar slaan Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Veilig Verkeer Nederland, Scouting Nederland, Jantje Beton en Nickelodeon de handen ineen en organiseren op woensdag 12 juni de Buitenspeeldag. De initiatiefnemers roepen gemeenten, ouders, buurtbewoners, scholen, belangenorganisaties en het verenigingsleven op om in hun buurt een leuk en actief programma voor kinderen te organiseren.
.

Met de Buitenspeeldag willen de initiatiefnemers kinderen stimuleren om lekker buiten te spelen. Buitenspelen is leuk én belangrijk in het leven van kinderen. Het is de plek waar ze vriendjes ontmoeten, kunnen bewegen en zich vrij voelen. Onderzoek toont aan dat buitenspelen goed is voor kinderen. Kinderen die meer buitenspelen bewegen meer en hebben aantoonbaar minder overgewicht. Ook bevordert buitenspelen de mentale en sociale ontwikkeling van kinderen.

In 2012 werden tijdens de Buitenspeeldag op ruim 800 locaties, in vrijwel elke gemeente, buitenactiviteiten voor kinderen georganiseerd. Voor veel kinderen is de Buitenspeeldag dé kans om bijvoorbeeld een klimwand voor het huis te beklimmen, hutten te bouwen of zich heerlijk uit te leven samen met buurtgenootjes. De initiatiefnemers hopen ook dit jaar op een groot aantal aanmeldingen van spetterende buitenactiviteiten.

Aanmelden kan vanaf vandaag via www.buitenspeeldag.nl

Op de website www.buitenspeeldag.nl kunnen onder andere gemeenten, buurtgroepen, verenigingen, scholen, ouders en kinderen zich vanaf vandaag aanmelden en nuttige informatie vinden voor de organisatie van lokale activiteiten tijdens de Buitenspeeldag. Zo zijn er op deze website draaiboeken, promotiematerialen en vele tips te vinden, bijvoorbeeld over het aanvragen van vergunningen en veiligheidspoppen, het vinden van financiering en het betrekken van kinderen en lokale jeugdclubs bij de organisatie van activiteiten tijdens de Buitenspeeldag.

Lokale organisatoren die zich aanmelden via www.buitenspeeldag.nl ontvangen een handig en leuk actiepakket. Dit actiepakket bevat naast promotiematerialen ook leuke buitenspeelcadeautjes die zij op woensdag 12 juni kunnen uitdelen aan kinderen die komen buitenspelen. Kinderen kunnen vanaf 1 juni via de website bekijken wat er in hun buurt wordt georganiseerd.

Aanvullende gegevens