Volg het spoor

Harderwijk krijgt bijdrage uit de woningbouwimpuls.

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de eerste woningbouwprojecten bekendgemaakt die een financiĆ«le bijdrage krijgen vanuit de woningbouwimpuls. Ruim 51.000 woningen, binnen 27 projecten, kunnen nu gebouwd worden door een investering van 290 miljoen euro van het Rijk. Gemeenten en provincies dragen 331 miljoen euro bij om het financieel tekort op te lossen. De woningen kunnen nu versneld gebouwd worden, zijn betaalbaarder of er komen er meer dan oorspronkelijk gepland. De bouw van het merendeel van de projecten start al in 2021. 

Lees meer...

Streekarchivariaat gesloten

De studiezalen van het STreekarchivariaat zijn gesloten tot 14 april 2020. (Harderwijk, Ermelo, Elburg, Nunspeet, Oldebroek) . Het archief blijft voor vragen bereikbaar via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland

De voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, Ton Heerts, heeft op maandag 16 maart een nieuwe noodverordening vastgesteld. Deze Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland 2020 maakt het mogelijk om binnen de veiligheidsregio de maatregelen van het kabinet om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, te kunnen handhaven.

Lees meer...

Gezocht kinderburgemeester en -wethouder Harderwijk

Lees meer: 4 17 Kindercollege harderwijk #vacature Kinderen kunnen zich vanaf nu opgeven om kinderburgemeester of kinderwethouder van Harderwijk te worden. Wij zijn op zoek naar een kindercollege dat vanaf oktober een jaar lang de burgemeester en wethouders bijstaat met ceremoniƫle taken. Bijvoorbeeld het afsluiten van de Koningsspelen. Ook kunnen kinderen bij het kindercollege terecht met vragen of suggesties voor de gemeente.

Lees meer...

Mantelzorgers gezocht

Hoe kunt u de zorg voor uw naaste lang volhouden? Wat is daarin belangrijk en welke hulp of ondersteuning heeft u nodig? Deze en andere vragen willen wij u graag voorleggen tijdens een bijeenkomst op maandag 13 mei in Wijkontmoetingscentrum Stad aan de Houtkamp 33 in Harderwijk.

Lees meer...

Aanvullende gegevens