Bureau I&O Research doet een grootschalig onderzoek in Harderwijk om te weten waar inwoners winkelen en hoe tevreden ze hierover zijn. In april start het bureau met het online - en telefonisch veldwerk. In deze periode worden inwoners uit Harderwijk uitgenodigd voor deelname aan het onderzoek. De resultaten van het onderzoek worden rond de zomer van 2015 bekend gemaakt.

 

Het winkel- en koopgedrag van consumenten verandert voortdurend, onder meer door de opkomst van het online shoppen. Om goed op deze veranderingen in te kunnen spelen, is onderzoek naar het koopgedrag van consumenten nodig. Aan dit onderzoek doen gemeenten in heel Oost-Nederland mee. De gemeente Harderwijk doet net als de omliggende regiogemeenten mee. Sinds 1990 wordt in Oost-Nederland eens in de vijf jaar onderzoek gedaan naar het koopgedrag van consumenten.

Het onderzoek geeft niet alleen inzicht in waar inwoners inkopen doen. Het onderzoek geeft ook veel informatie over het functioneren en de aantrekkelijkheid van winkelgebieden.

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op www.koopstromen.nl

 

Aanvullende gegevens