Harm-Jan van Schaik, 36 jaar en lid van de CDA is per 11 januari 2013 benoemd tot burgemeester van de gemeente Harderwijk. De heer Van Schaik is op dit moment werkzaam als manager en MT-lid bij de gemeenten Wassenaar en Voorschoten.  Daarvoor was hij voor het CDA wethouder van het stadsdeel Amsterdam-Noord (89.000 inwoners)..


Op 28 juni 2012 heeft de gemeenteraad van Harderwijk de profielschets voor de nieuwe burgemeester, in het bijzijn van de Commissaris van de Koningin in Gelderland, de heer C.G.A. Cornielje, vastgesteld.

Voor de burgemeestersvacature Harderwijk (ca. 45.000 inwoners) hebben zich 32 sollicitanten per brief gemeld. De Commissaris van de Koningin heeft gesprekken gevoerd met meerdere kandidaten. Vervolgens heeft hij overleg gehad met de door de gemeenteraad van Harderwijk ingestelde vertrouwenscommissie.

De vertrouwenscommissie heeft eveneens gesprekken gevoerd met een aantal kandidaten. Op basis van de vastgestelde profielschets heeft de vertrouwenscommissie twee kandidaten voorgedragen aan de gemeenteraad. De Minister heeft de aanbeveling van de Raad en het advies van de Commissaris van de Koningin overgenomen.

Burgemeester van Harderwijk en Hierden
Tijdens de raadsvergadering van vrijdag 11 januari 2013 wordt de heer H.J. van Schaik be√ędigd door de Commissaris van de Koningin en aansluitend vindt de installatie plaats.

Aanvullende gegevens