Volg het spoor

Glas in ’t Bakkie in Harderwijk

glas in bakkie Harderwijk Jumbo Drielanden13
Bij de glasbakken bij winkelcentrum Stadsdennen, Tweelingstad en Drielanden was op vrijdag 10 juli een VIP-tent ingericht. Iedereen die zijn of haar glas naar de glasbak kwam brengen, werd door het Glasteam als VIP ontvangen en kreeg een ‘glastas’ of ‘medaille’ cadeau. De belangrijkste boodschap was: restjes aan het glas is geen bezwaar, doe de deksel of dop erop en breng het naar de glasbak. Je hoeft het glas dus niet eerst schoon te spoelen. Zo wordt glas scheiden nog makkelijker.


Wethouder Jeroen de Jong gaf de glasbrengers bij Drielanden een pluim. Een goed initiatief, vindt hij, om aandacht te besteden aan glasinzameling: “Veel mensen denken dat iedere Nederlander al zijn glas naar de glasbak brengt. Toch verdwijnt er nog steeds 150 miljoen kilo in het restafval, tegen 350 miljoen kilo in de glasbak. De Harderwijkers brengen ieder jaar ongeveer 18 kilo glas per persoon naar de glasbak. Dat zou eigenlijk minimaal 24 kilo moeten zijn. Glas kun je eindeloos blijven recyclen, en het bespaart veel energie. Goed voor het milieu en dus goed voor iedereen.”
glas in bakkie Harderwijk Jumbo Drielanden11

Meer informatie
Mensen die meer willen weten over hoe makkelijk het is om glas naar de glasbak te brengen, kunnen terecht op www.glasscheiden.nl of www.afvalmeerwaard.nl. Daar staat ook uitgelegd waarom het goed is om glas te scheiden.

Aanvullende gegevens