Volg het spoor

Moederdag-ontbijtpakketten voor het goede doel

Moederdagactie Rotaract NWV Harderwijk

Dit jaar weer in Harderwijk. Nu voor het derde jaar op rij organiseert Rotaract Club Noordwest-Veluwe een grootschalige actie tijdens Moederdag. De jongeren van de Rotaract hebben in samenwerking met plaatselijke ondernemers een ontbijtpakket samengesteld dat op 12 mei wordt bezorgd. Het pakket, speciaal voor moeders, bevat allerlei mooie producten die zijn gesponsord door plaatselijke ondernemers. De ontbijtpakketten worden verkocht in de regio Harderwijk, Nunspeet en Vierhouten. De opbrengst van de verkochte pakketten gaat naar Stichting Kukeluusjes van Corné. 

.Hans Poorter, de voorzitter van de Rotaract zegt het volgende: ‘’ Als club zoeken wij een manier om ons steentje bij te dragen aan de maatschappij. Samen met verschillende ondernemers hebben wij een prachtig ontbijtpakket voor Moederdag samengesteld. De opbrengst van de verkoop gaat naar Stichting Kukeluusjes van Corné; zij schenkt zieke kinderen een moment van blijdschap. Daar doen we het uiteindelijk allemaal voor! ‘’


Een blij moment voor een ziek kind
De opbrengst van de actie wordt geschonken aan Stichting Kukeluusjes van Corné. Zij bezorgen ongeneselijk zieke kinderen een moment van blijdschap. Een wens van een kind gaat daarbij in vervulling. Ook wordt een gedeelte van het geld besteed aan “de prikdoos”. Injecties zijn vaak nare ervaringen. Om dit alles minder akelig te maken krijgen kinderen in verschillende ziekenhuizen een prikdoos op schoot waar zij vervolgens een cadeautje uit mogen halen. Zo wordt het prikken een stuk aangenamer!

Een briljant ontbijt
De ontbijtpakketten bevatten verschillende producten die de moeders zeker gaan verrassen.
Lokale ondernemers hebben iets toegevoegd aan het ontbijtje. Zo zorgen verschillende bakkers en slagers uit Harderwijk en Nunspeet voor verse broodjes en heerlijke vleeswaren. Naast eten en drinken zitten er ook leuke gadgets in het pakket. Zo zijn er verschillende win-acties en worden de moeders verwend met luxe verzorgingsmiddelen. Een juwelier uit Harderwijk geeft 300 steentjes weg, waarvan twee briljanten. De moeders die de briljant vinden, kunnen deze gratis in een eigen sieraad laten plaatsen. De pakketten zijn te bestellen via www.rotaractnwv.nl.


Moederdagactie Rotaract NWV Harderwijk 2Rotaract Club Noordwest-Veluwe
De club die de actie organiseert bestaat uit elf jongeren in de leeftijd 18 tot 30 jaar. De Rotaract is het jongerenonderdeel van verschillende plaatselijke Rotary clubs, maar de club werkt geheel zelfstandig. De jongeren organiseren meerdere acties en evenementen per jaar, waarbij ze iets betekenen voor de maatschappij.


 

Aanvullende gegevens