Sidebar

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Volgens het ministerie van Infrastructuur & Milieu (I&M) zijn er tot op heden op tenminste 554 locaties zonnepanelen geïnstalleerd. Daarmee wordt jaarlijks ruim 1,6 miljoen kWh aan elektriciteit opgewekt. Daardoor is Harderwijk de regionale koploper als het gaat om het aantal zonne-energie-installaties.

.

 

Er zijn een aantal redenen om te investeren in zonne-energie:
1. Het btw-tarief op arbeid is verlaagd naar 6% (in plaats van 21%).
2. Een deel van de btw op de aanschaf van panelen kan via de belastingdienst (nog) worden teruggevraagd.
3. De rente op spaargeld is momenteel zodanig laag dat investeren in zonnepanelen rendabeler is.
De ontwikkelingen passen in het gemeentelijk beleid, neergelegd in de nota Energieke Stad.

Zonnepanelen op uw dak
Via www.zonatlas.nl/harderwijk kunt u vanachter uw computer bepalen of het financieel aantrekkelijk is om met zonnepanelen uw elektriciteit op te wekken. Op de website kunt u inzoomen op het dak van uw woning waarna u vrij snel kunt zien of uw huis geschikt is voor zonnepanelen en wat de aanschaf kosten zijn.

Zonnepanelen aanschaffen en installeren
Er zijn in Harderwijk verschillende deskundige bedrijven, die u kunnen helpen bij de aanschaf en installatie van de panelen. Het is uiteraard altijd goed om bij meerdere bedrijven offertes op te vragen, zodat u uiteindelijk een weloverwogen besluit kunt nemen. Meer informatie over bijvoorbeeld zonnepanelen, woningisolatie en duurzaamheidsubsidies in Harderwijk kunt u vinden op www.harderwijk.nl/energie.