Sidebar

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

De herfst dient zich aan, de bomen verkleuren en laten hun blad vallen. In deze periode starten wij met de jaarlijkse bladcampagne. Dat zal, afhankelijk van de weersomstandigheden in oktober en november plaatsvinden. Wij willen hiermee de overlast van het blad beperken. In deze periode zijn onze buitendienstmedewerkers en aannemers druk bezig met het opruimen van bladeren. Met veegwagens en meerdere bladblazers gaan ze de strijd aan met het blad..

Ook u kunt een bijdrage leveren
U kunt het blad van de gemeentebomen in uw tuin, straat of stoep verzamelen. Wij zetten meerdere bladkorven uit in Harderwijk en Hierden waar u het blad in kunt doen. Hiervoor heeft de gemeente speciale locaties aangewezen. In het buitengebied van Hierden staan geen bladkorven, alleen daar mag u het blad in de berm vegen, niet in de sloten!

Gebruiksregels bladkorven
- In de korven mag alléén bladafval worden gedeponeerd.
- Het bladafval mag uitsluitend afkomstig zijn van gemeentebomen die in de openbare ruimte staan.
- In de korven mogen géén takken of ander afval zoals lege flessen en vuilniszakken worden gedeponeerd, dit in verband met de zuigcombinatie die de korven leegzuigt!

Schone straat
Met de bladkorven willen wij graag samen met u werken aan een schone straat. De wijkbeheerder houdt in de gaten wanneer de bladkorf geleegd moet worden. Veel blad op straat geeft niet alleen een rommelig gezicht
maar het is ook nog eens gevaarlijk wanneer de straten en stoepen vol liggen met blad. De laag bladeren zorgt voor een glad wegdek. Zodra de meeste bladeren gevallen zijn, worden de bladkorven weer verwijderd. Informatie: Snel Herstel, tel. 411 333 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..