Sidebar

Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Omwonenden van de Elzenhof hebben een brief ontvangen waarin zij uitgenodigd worden voor een bijeenkomst op maandag 8 december om 19.30 uur in de aula van begraafplaats de Elzenhof. Ook andere belanghebbenden zijn welkom. Om invulling te kunnen geven aan de toenemende behoefte aan cremeren heeft het college van Harderwijk de wens uitgesproken voor een gemeentelijke crematorium op de Elzenhof. Hierover willen wij in gesprek met omwonenden van de Elzenhof, uitvaartondernemers en andere belanghebbenden..

Het aantal begravingen in Harderwijk neemt af en de keuze voor crematie neemt toe. Het college van Harderwijk wil zowel bij begraven als cremeren nabestaanden de mogelijkheid geven om dichtbij afscheid te nemen en te herdenken. Ook bij een crematie moeten nabestaanden zonder ver te hoeven reizen aanwezig kunnen zijn bij dit laatste moment van de dierbare. Het college heeft daarom de wens om een kleinschalige crematorium te realiseren. De Elzenhof lijkt hiervoor de geschikte locatie, omdat er gebruik gemaakt kan worden van bestaande faciliteiten. Daarbij is het voor nabestaanden prettig als de afscheidsplechtigheid en de crematie op één plek plaatsvinden.

Bijeenkomst voor belanghebbenden
Of er daadwerkelijk een crematorium komt én of de Elzenhof daarvoor een geschikte locatie is, daarover nemen het college en de raad pas later een besluit. Voordat een besluit wordt genomen, willen we in gesprek met belanghebbenden om te horen op welke manier een eventuele crematorium op de Elzenhof te realiseren zou zijn. Omwonenden van de Elzenhof hebben een brief ontvangen waarin zij uitgenodigd worden voor een bijeenkomst op maandag 8 december om 19.30 uur in de aula van begraafplaats de Elzenhof. Ook andere belanghebbenden zijn welkom. Na een plenaire opening is er de ruimte om aan verschillende tafels per thema wensen, adviezen, tips en eventuele knelpunten met de gemeente te delen en vragen te stellen. De input van alle belanghebbenden wordt meegenomen in het voorstel aan het college en de raad.