Inwoners van de gemeente Harderwijk kunnen volgende week zaterdag 24 maart tussen 9.00 en 12.00 uur gratis compost ophalen. Met deze actie bedanken wij u voor alle inspanningen die u nu al levert om GFT-afval beter te scheiden van ander afval. U kunt het compost ophalen bij de gemeentelijke wijkpost de Rietmeen, Ouverturebaan 1.

.

Op vertoon van hun legitimatiebewijs kunnen inwoners gratis compost ophalen. Kom op tijd, want op is op. Zaterdag kunt u ook een compostvat of regenton aanschaffen (€ 25,- per stuk), zodat u voortaan uw eigen GFT-afval kan composteren.

Compost is goed voor de tuin als bodemverbeteraar. De natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten. Daarnaast bespaart composteren geld omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is.

Nog meer afval scheiden
In Harderwijk wordt ieder jaar 105 kilo GFT per inwoner apart ingezameld. Maar er zit nog steeds groente, fruit, tuinafval tussen het restafval. Soms worden luiers nog bij het restafval gedaan, terwijl die ook bij het GFT mogen. Uit de inzamelresultaten blijkt dat in het restafval nog 27% GFT-afval zit. Dat is ongeveer 80 kilo per inwoner. U ziet dat er nog steeds winst te behalen valt door GFT apart te houden. Nu worden al zo’n duizend woningen van stroom voorzien dankzij de vergisting van het GFT-afval dat in de gemeenten op de Noord-Veluwe wordt ingezameld. Dat kunnen er dus nog veel meer worden!

Informatie: Snel Herstel, tel. 411 333 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aanvullende gegevens