Volg het spoor

De toekomst van het Nachthok met Randstadspoor

Buurtplatform Het Nachthok organiseert op woensdag 20 juni 2012 een avond om de toekomst van de unieke buurt te bespreken. De historische buurt ligt naast het NS station Harderwijk en zal daardoor snel de effecten merken van de komst van een spoortunnel en Randstadspoor. Het thema van de avond is leefbaarheid nu en in de toekomst, wat een van de doelstellingen is van het burgerinitiatief uit 2009..
Project
De projectleider voor het stationsgebied zal de toekomst plannen van de gemeente Harderwijk toelichten en kan iedereen kennismaken met de nieuwe wijkagente van 'Harderwijk Zuid'.

De tweede bijeenkomst van het Buurtplatform het Nachthok zal plaatvinden aan de
Landbouwlaan 1b,
nloop vanaf 19:00uur start 19.30u tot 21.30uur.

De avond staat open voor iedereen en in het bijzonder ieder die een positieve bijdrage wil leveren aan de toekomst het Nachthok.

Wilt u komen laat het weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Download hier de nieuwsbrief:

{jcomments on}

Het Nachthok
De unieke buurt ligt naast het Stations van Harderwijk en is herkaanbaar aan de 38 boerderijen waarvan de eerste 100 jaar geleden zijn gebouwd. Deze boederijen waren gebouwd voor de stadsboeren omdat hun bedrijfsactiviteiten in de binnenstad de nodige overlast veroorzaakten. Na een rapport van de gezondheidsraad in 1908 zijn de bouwplannen op het Nachthok gestart. De eerst boerderijwoningn zijn in 1911 opgeleverd. Mede dankzij de voormalige staatsecrataris Jan Schaefer stadsvernieuwing ( 1973 tot 1977 ) bestaat het Nachthok nog in zijn huidige vorm. 'In gelul kan je niet wonen' is een vaak geciteerde uitspraak van Schaeffer.

Zone Het Nachthok
In 2010 Is het burgeiniatief 'Zone Het Nachthok' aangenomen door de gemeenteraad van Harderwijk en is dit een ondereel van de structuurvisie Stationsgebied.
'Zone Het nachthok' staat voor;
1. Behoud van de cultuu historie
2. Behoud van de maatschappelijk sociale karakter
3. Leefbaarheid Nu en in de toekomst.
Richard Schouten is een van de initiatiefnemers om Het Nachthok op de kaart te zetten. Regelmatig informeert hij de gemeenteraad over de actuele stand van zaken.
Zodoende Het Nachthok ook een belangrijke kaart blijft in het politieke spel.

Structuurvisie Stationsgebied
De herontwikkeling van de stationsomgeving van Harderwijk staat al enige tijd op de agenda. In 2006 is de Ruimtelijke Visie Stationsomgeving gepresenteerd. Hierin worden ruimtelijke en programmatische uitgangspunten geformuleerd. In het vervolg hierop is een ontwerptraject voor het aanleggen van het Randstadspoor opgestart. Met name de geplande realisatie van deze spoorlijn, gereed 1e kwataal 2015, maakt het nemen van ruimtelijke beslissingen als basis voor de uitwerking van de stationsomgeving urgent. Er zullen meer treinen op het traject rijden. Hierdoor ontstaat er behoefte aan een ongelijkvloerse kruising en een derde spoor met perron (keervoorziening). (bron: Structuurvisie Stationsgebied Harderwijk )


Buurplatform Het nachthok
Thema ' Leefbarheid nu en in de Toekomst

20 juni 2012

Aanvang 19:30uur (inloop 19:00)

Einde 21.30 uur

Doel is om actiepunten verzamelen voor de toekomstVoor meer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Aanvullende gegevens