Gisteren is er een gesprek geweest met de gemeente Harderwijk over het experiment ‘adopteren van gemeentegroen’. Dit betekend dat je als bewoners enige vrijheid krijgt om het groen in de buurt bij te houden. Met dit bericht alvast een korte uitleg en planning. .
Onderhoud
Nu hanteert de gemeente wegens bezuinigen, niveau C voor groenonderhoud. Dat zou dus betekenen voor de Weiburglaan (groenstrook tussen woningen en Voetpad), in zijn geheel van gras zou moeten worden voorzien met hier en daar een ‘solitaire struik’. Dit laatste leverde de nodige bezwaren van omwonenden aan de Weiburglaan. En komt de gemeente met een voorstel om het groen te adopteren.

Experiment adoptiegroen
Dit betekent dat bewoners kleinschalig groenonderhoud aan perken en plantsoenen in hun directe leefomgeving mogen uitvoeren. Bewoners worden daarbij ondersteund door de gemeente.  Het groen blijft eigendom van de gemeente (ook eindverantwoordelijk) Het zal een leerproces worden voor bewoners en gemeente, die gebruikt zal worden voor heel Harderwijk.

Hoe of wat……Weiburglaan - Nachthok
Als eerste wil de gemeente starten met de Weiburglaan. Binnenkort worden ALLE bewoners van het Nachthok per brief uitgenodigd voor een ‘Groenschouw’, die media november zal gaan plaatsvinden. Wijkbeheerder Rob van de Berg inventariseert dan samen met de bewoners het groen langs de Weiburglaan. En wordt er afgesproken wat de gemeente nog gaat doen en welk deel de bewoners als taak op zich nemen. Na deze nulmeting zal de gemeente het openbaar groen ‘winterklaar’ maken. Waarna de gemeente medio januari 2013 ‘overdraagt’ aan de bewoners. Daarna zal periodiek ‘een schouw’ plaatsvinden, die besproken wordt met de bewoners.

Meer details volgen… … Doe mee..

Zeg het voort Zeg het voort .. bespreek het met je buren

Meer informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Binnnenkort meer

Aanvullende gegevens