BROEM-cursus: opfriscursus rijvaardigheid voor ouderen

HarderwijkAanpak
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
{jcomments off}

Op 23, 25 en 26 september 2013 organiseert Veilig Verkeer Nederland (afdeling Harderwijk/Hierden) de BROEM-cursus in Harderwijk. Alle inwoners van vijftig jaar en ouder zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze rijvaardigheidscursus. De cursus is op vrijwillige basis en heeft geen gevolgen voor het bezit en gebruik van uw rijbewijs..

Vaardig blijven in het verkeer
U hebt al jarenlang uw rijbewijs en u heeft sindsdien veel rijervaring opgedaan. In de loop der jaren is het verkeer echter veranderd en zijn er nieuwe verkeersborden en –regels gekomen. Dit hoeft geen problemen op te leveren, maar het kan nuttig zijn om van een deskundige te horen hoe u hiermee om kunt gaan. De gemeente Harderwijk vindt het belangrijk dat u als automobilist veilig en zonder angst kunt deelnemen aan het verkeer en organiseert daarom in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (afdeling Harderwijk) deze cursus.

Inzicht in uw eigen rijgedrag
Tijdens de rijvaardigheidscursus kunt u uw rijstijl onder de loep nemen en uw verkeerskennis opfrissen. Het is geen examen waarvoor u kunt slagen of zakken, maar u krijgt inzicht in uw rijgedrag en u krijgt adviezen over de manier waarop u veilig kunt blijven deelnemen aan het verkeer. Tevens is er aandacht voor de lichamelijke veranderingen die kunnen optreden bij het ouder worden.

De cursus start op maandagavond 23 september met een theoriecursus. Op woensdag 25 óf donderdag 26 september maakt u met een ervaren rijinstructeurs een autorit (in uw eigen auto) om de opgedane kennis in de praktijk te brengen.

De cursusdagen zijn in De Kiekmure, Tesselschadelaan 1 in Harderwijk. De kosten voor de BROEM-cursus bedragen € 15,00. De cursus kan tegen dit lage tarief aangeboden worden, doordat de gemeente Harderwijk de overige kosten betaald. Ook als u al eens eerder heeft mee gedaan, mag u weer meedoen met de cursus. Alle automobilisten uit Harderwijk en Hierden in de leeftijd van 50 jaar of ouder die graag willen deelnemen aan de BROEM-cursus zijn welkom om deel te nemen aan de cursus. Kent u dus iemand van 50+ met wie u graag de rijvaardigheidstraining wilt doen, meldt u zich dan beiden aan!

Verkeereducatie
De gemeente Harderwijk wil de verkeersveiligheid verhogen en wil dat verkeerdeelnemers zich veilig voelen in en veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. De gemeente zorgt daarom voor de aanleg van rotondes, het versmallen van wegen en het veiliger maken van kruispunten. Daarnaast wil de gemeente ook aandacht besteden aan het verbeteren van de verkeersdeelname van haar inwoners. Hiervoor biedt de gemeente educatieprogramma’s aan, waaronder de BROEM-cursus voor ouderen.

Informatie en aanmelden
U kunt u aanmelden bij dhr. G.J. de Hoop van Veilig Verkeer Nederland via telefoonnummer 0341-429 339 of via emailadres This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Wilt u in de email uw naam, adres en geboortedatum vermelden?