Stadsconferentie - Samen sta je Sterk -

HarderwijkAanpak
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

In de maanden september en oktober heeft de gemeente Harderwijk gezocht naar Koplopers. Mensen die lokale initiatieven voor een beter en leefbaarder Harderwijk opzetten. Bezocht zijn onder andere de kledingwinkel voor minima, het Onderonsje en het Papieren Theater. Tijdens Burendag zijn ook meerdere kleinschalige initiatieven bezocht gericht op de eigen wijk en straat, zoals de Helmbloemmeen en de Sweelinckdreef.

.

 

 

De Stadsconferentie ‘Harderwijk zijn wij samen’ van 2 december 2014 was geslaagd en inspirerend. Ongeveer 70 koplopers en vrijwilligers uit Harderwijk kwamen kijken en luisteren naar elkaars lokale initiatieven en ideeën.

Burgemeester Van Schaik sloot de Stadsconferentie met een korte conclusie: “Successen elders uit Nederland kunnen overgenomen worden in Harderwijk. Een goed voorbeeld is Thuisafgehaald.nl waar je je alleen maar hoeft aan te melden. Als je een initiatief start, begint het vaak klein maar durf groot te denken. Bedenk vooraf wie je zou kunnen helpen als vrijwilliger en hoe het initiatief financieel geregeld is. Zoek verbindingen in je eigen netwerk en daarbuiten, samen sta je sterk.” Verder wees Van Schaik naar het leggen van de verbinding met inwoners die vanuit hun eigen professie en werkzaamheden kennis en kunde hebben over diverse onderwerpen. Voor zowel gemeente als initiatiefnemers geldt hier: “durf deze groep op hun professionaliteit te bevragen en in te zetten!”