Denk mee over beroep aan huis

Harderwijks nieuws
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
De gemeente wil economische activiteiten aan huis meer stimuleren, zonder dat dit ten koste gaat van een rustige woonomgeving. Nu mag iemand die in een woning woont, onder voorwaarden, zonder gemeentelijke toestemming een vrij beroep aan huis uitoefenen. Een vrij beroep is bijvoorbeeld een tandarts, advocaat of schoonheidsspecialist. Voor andere vormen van beroep of bedrijf aan huis, bijvoorbeeld een administratiekantoor, kan de gemeente toestemming geven mits het verzoek binnen de daarvoor opgestelde richtlijnen past..

Deze richtlijnen geven ook een aantal beperkingen aan. Zo mag bijvoorbeeld alleen de bewoner zelf het beroep uitoefenen en mag een vrijstaand bijgebouw niet voor een bedrijf aan huis gebruikt worden.  

In de praktijk krijgen wij regelmatig aanvragen, waarbij de richtlijnen soms niet voldoende ruimte voor ondernemers geven en als te knellend worden ervaren. Ook zijn ten gevolge van de economische recessie steeds meer mensen die graag een beroep of bedrijf aan huis willen starten. Wij willen graag in overleg met (ondernemende) inwoners kijken of we de mogelijkheden om aan huis te werken kunnen verruimen.

Wilt u meedenken?
Wij willen graag dat onze inwoners meedenken bij het formuleren van het nieuwe beleid. Heeft u zelf een bedrijf aan huis, wilt u een bedrijf aan huis starten of woont u naast iemand die een bedrijf aan huis heeft? Denk met ons mee en laat horen wat uw ideeën over een bedrijf aan huis zijn?

Informatie: afd. Ruimte, mevr. M. Huisman, tel. 411 352 of stuur een email naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
U kunt uw reacties tot 1 juni kenbaar maken.* (oproep is van 30 mei 2012)