Nieuwe Hondenfolder beschikbaar met poep tips

Harderwijks nieuws
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Niet alleen het inwonertal van de gemeente Harderwijk groeit, ook het aantal honden. Een hond is voor veel mensen een deel van het gezin, een huisgenoot met wie je dagelijks optrekt. Maar niet iedereen is dol op honden. Ze kunnen ook overlast veroorzaken en sommige mensen zijn bang voor loslopende honden. En dan is er de grote ergernis: hondenpoep..


Opruimplicht
De  insteek voor de bewoners van Hardewrijk is dat iedereen, met en zonder hond, plezierig woont in Harderwijk of Hierden. Daarom is het belangrijk om een aantal regels af te spreken. Op een aantal plekken mag uw hond loslopen en geldt er geen opruimplicht. Uw hond moet wel onder appèl staan. Voor overige plekken geldt honden aangelijnd en een opruimplicht. De algemeen controleurs van Stadstoezicht reageren op klachten en handhaven de regels.


Nieuwe informatiefolder
Vanaf 1 juni is er een geactualiseerde hondenfolder met daarin belangrijke informatie als uitlaatroutes en losloopgebieden. De folder is te downloaden via www.harderwijk.nl. Hondeneigenaren die hun hond hebben geregistreerd bij de gemeentelijke belasting, krijgen komende week de nieuwe folder thuisgestuurd. Het is verplicht om honden te laten registreren bij de belasting.

Nieuwe uitlaatrennen en minder uitlaatzones
Een verandering is dat er vier nieuwe uitlaatrennen geplaatst zijn. De nieuwe locaties staan in de folder. Een hond kan hier zonder riem zijn energie en zijn behoefte kwijt. Ook hier moet uw hond wel onder appèl staan. Wij zorgen voor het schoonhouden van de hondenuitlaatrennen.
De strook langs het Weverskamppad, het Waterplaspad en het gazon rond de vijver aan de Wittenhagen zijn geen uitlaatroutes meer. Hier geldt nu opruimplicht.

Informatie: Snel Herstel, tel. 411 333 of via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..