HOOgTePunTen ProjecT nIEuw hArdErwIJk

Harderwijks nieuws
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

impressie future 991 harderwijkDe komende maanden wordt het mogelijk gemaakt om de DNA van #Harderwijk totaal te veranderen. Met torens van 70 meter wil het college meer ruimte geven voor wonen en leefbaarheid. In de Hoogbouwvisie wordt dat vastgelegd. 

TOT MAANDAG 3 OKTOBER 2022 HEEFT U NOG DE MOGELIJKHEID OM UW MENING OVER DEZE GENDER VERANDERING VAN DE Historische STAD HARDERWIJK KENBAAR TE MAKEN.

 

Wilt u een gebouw van 20, 30, 50 meter of hoger bij u voor de deur?
Voor de nieuwe 4.000 bewoners is dat een woning. Voor de omgeving heeft dat grote effecten op de leefbaarheid. Bijvoorbeeld parkeeroverlast en zoals bij project Nieuw Weiburg. De oplossing volgens de gemeente: In een straal van 300 meter parkeerregulering met parkeervergunningen voor de bestaande omwonenden .

 

Wat is (middel) hoogbouw?

Gemiddelde boomhoogte in Harderwijk  - voor hoogbouw visieVolgens de hoogbouwvisie Harderwijk is de gemiddelde hoogte van bomen in Harderwijk. Tot 23 meter krijgt het college alle vrijheid om uw uitzicht voor de toekomst aanzienlijk te beperken.Met de hoogbouwvisie worden grenzen verlegt voor de volgende stap – Project Nieuw Weiburg en De nieuwe Omgevingsvisie van Harderwijk .Ofwel Hoe gaat Harderwijk in de toekomst eruitzien.

 

Deel Jouw  mening over hoogbouw


Er zijn drie manieren om kenbaar te maken wat de DNA van Harderwijk is
Via online stadsgesprek (kan samen met post of e-mail)

>>>>Wat vind je van hoogbouw in Harderwijk? Online Stadsgesprek<<<<

Hier kan je ook de hoogbouwvisie downloaden (pdf 21 mb 21 mb pdf)
Hoogbouwvisie Harderwijk_v 1 aug 2022.pdf 

Een aanvullende zienswijze kunt u sturen naar burgemeester en wethouders van Harderwijk, t.a.v. Domein Stad & Omgeving, postbus 149, 3840 AC Harderwijk.
Vermeld op uw brief ‘zienswijze concept Hoogbouwvisie Harderwijk

Het indienen van een digitale zienswijze kan alleen via www.harderwijk.nl/zienswijze (digid)
Volgens de site ook via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. met onderwerp.
“‘zienswijze concept Hoogbouwvisie Harderwijk”

Stuur je een e-mail naar gemeente? Cc: naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Deze wordt gedeeld met de klankbordgroep Nieuw Weiburg

Harderwijk krijgt - nederlands tintje uit Rusland SVP Amersfoort -Harderwijk krijgt Nederlands tintje uit Rusland  - SVP Amersfoort. 
voorbeeld voro Plan Nieuw Weiburg