P-Toekan wil gaan landen in Harderwijk

Nachthok nieuws
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Het voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied – P-Veluwe is in voorbereiding. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de P-Veluwe aan de Boekhorstlaan en legt in hoofdzaak de voorwaarden wat betreft bouwen en gebruik vast. Het bestemmingsplan wordt deze zomer voor iedereen ter inzage gelegd..

Bestemmingsplan buitengebied P Veluwe
De gemeente Harderwijk wil de bijzondere, ruimtelijke ligging van Harderwijk, dat gelegen is op de grens tussen Veluwe en Randmeren, beter onder de aandacht brengen bij passanten. Met als doel meer bezoekers naar Harderwijk te trekken. In het bestemmingsplan Buitengebied – P-Veluwe is hiervoor de mogelijkheid voor het plaatsen van een herkenbaar object op de P-Veluwe opgenomen. Op deze locatie kruisen de A28 en N302 elkaar en ligt eveneens een fietsroute die Harderwijk met de Veluwe verbindt.

Tevens wil Hotel van der Valk op deze locatie ook een reclame-uiting ontwikkelen dat goed zichtbaar is vanaf de A28. Hotel van der Valk heeft voor de aanleg van de ovatonde op de N302, die in opdracht van de provincie Gelderland voor de ingang van Hotel van der Valk is aangelegd, grond overgedragen aan de provincie Gelderland. In ruil hiervoor heeft Hotel van der Valk grond aan de Boekhorstlaan in eigendom gekregen, op de locatie P-Veluwe.

Aanvankelijk wilde Hotel van der Valk een paal met het beeldmerk van Hotel van der Valk ('toekan') realiseren. Voor de gemeente Harderwijk heeft een dergelijke paal weinig toegevoegde waarde. Voor het versterken van de recreatieve functie van het transferium en vanuit de wens van de gemeente om een koppeling tot stand te brengen tussen stad en Veluwe, is het idee ontstaan om een uitkijktoren met een gestileerd beeldmerk van Hotel van der Valk te realiseren. Het gestileerde beeldmerk is ontworpen door de kunstenaar J, Henneman. Om de uitkijktoren ruimtelijk mogelijk te maken is het bestemmingsplan
“Buitengebied – P-Veluwe” opgesteld.

Inspraakprocedure

Het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied – P-Veluwe” wordt naar verwachting deze zomer gedurende zes weken voor een ieder ter inzage gelegd in de Stadswinkel van het stadhuis. Tijdens de inzagentermijn kan iedereen een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad.