fabriek baanweg 30  Drive Thru Burger FabriekNachthok burgers zijn verdeeld over de uitvoering van de hamburgerdisco aan de Baanweg. Iedereen is wel van mening dat de Burgerfabriek Harderwijk in Het Nachthok een leuk idee is. En hier draait de strijd om. Aan de ene kant gunnen ze de beginnende horeca ondernemers een kans, zeker tijdens de Corona lockdown. Dit is dan ook de enige overeenkomst bij de burgers in het Nachthok. Door het slechte sausje van de Hamburgerdisco zijn er nu verschillende smaken burgers van milt tot pittig en zijn de burgers medium of stevig doorgebakken met standpunten die de burger taai maakt. Tegenover het blijven van de Burgerfabriek is het kamp; Nu is het genoeg!!  
Lees meer op www.myreportonline.com -Burgershit door Hamburgerdisco -

illegale hamburgerdiscio in het Nachthok“Laten we zo snel mogelijk zowel met BurgerZaken als met De Fabriek verkennen wat er wel kan. Waarbij wij steeds de belangen van de omgeving en van de ondernemers afwegen”. Dat zegt burgemeester Van Schaik naar aanleiding van een gesprek vandaag met de ondernemers en na afstemming in het college van B&W. 

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de samenleving. Daarom geeft de gemeente Harderwijk dit jaar weer alle mantelzorgers een blijk van waardering. Mantelzorgers zorgen en begeleiden voor lange periode een familielid, vriend of buur die lichamelijke of psychische gezondheidsproblemen heeft. De mantelzorgwaardering is een cadeautje voor de zorg aan een familielid of naaste. Het Servicepunt Mantelzorg van ZorgDat voert de waardering uit.

hennepkwekerij in VSE Harderwijk onderzoek politei#Harderwijk : Met ondersteuning van een politiehelikopter is in het gebouw van de VSE een hennepkwekerij opgerold. Op dit moment loopt er nader onderzoek. Meerdere verdachten zijn opgepakt. De afgelopen maanden hebben omwonenden meerdere keren melding gedaan van verdachte personen in de buurt. Daarbij was vorig jaar al ontdekt dat er pogingen zijn geweest om het leegstaande bedrijfspand binnen te komen.

Roggelaan 30 km Harderwijk NachthokDe parkeerplaats bij het station Harderwijk is tot 23 december niet meer bereikbaar via de toegang aan het einde van de Weiburglaan. Vanwege werkzaamheden bij het stationsplein is de Baanweg en P&R alleen bereikbaar via de Roggelaan. Aannemer Hoornstra-Ophof is bezig om de Kiss & Ride, taxistandplaatsen en de P&R voor de jaarwisseling toegankelijk te maken voor het publiek. Samen met gemeente heeft de uitvoerder een zo veilig mogelijk route gemaakt voor de forensen en is de toegang van het P&R tijdelijk verplaats.

drempel nachthokNa meerdere klachten en opmerking van bewoners, is de aanleg van drempels gestart en ook weer gestopt. De gemeente Harderwijk was iets te voorbarig om drempels te plaatsen tussen de monumentale woningen. Op 30 maart j.l. ontvingen bewoners een brief namens de samenwerkende partijen herstructurering Stationsgebied. Hierin werd aangekondigd dat op 31 maart en 1 april drempels worden aangelegd. Nadat twee drempels zijn geplaatst in de Haverlaan in plaats van, zoals op de tekening, één carterschraper. Bleek de acute behoefte aan drempels en spoedplaatsing in de straten van de historische buurt bij het station, niet door iedereen worden gedeeld. Afgelopen maandag is het project op ‘hold’ gezet.

Weiburglaan werkzaamheden 2016Op dit moment vinden er werkzaamheden plaats aan de Weiburglaan. Hierdoor ontstaat er extra  sluipverkeer door het Nachthok. Nu heeft de gemeente erkent dat er hard gereden wordt in de Roggelaan, Haverlaan en Baanweg. Hierover zijn diverse klachten binnengekomen. Daarom heeft de projecteam, eenzijdig  besloten op een viertal plaatsen in het Nachthok korte drempels aan te leggen om de snelheid te verlagen. De aanleg van deze korte drempels vindt plaats op 31 maart en 1 april 2016.Tijdens de werkzaamheden blijven alle woningen en bedrijven bereikbaar.

Zoals u ziet een blanco lay-out van de website Nachthok.nl. Want sinds vorig jaar september wordt de server dagelijks aangevallen door hackers. Zij trachten via oa. DDos-aanvallen en Trojan Horses onze websites uit de lucht te halen.  Hierdoor was de website niet 24 uur / 7 dagen per week  beschikbaar en konden geen berichten worden geplaatst. Ondertussen is de beveiliging aangescherpt en herbouwen wij de websites. 

Weiburglaan afgesloten tm 3 juni 2016Maandag 21 maart start Reef-Hoornstra-Ophof met het vervangen van de riolering en de herinrichting van de Weiburglaan. De werkzaamheden duren tot medio juni 2016 en worden in 2 fases uitgevoerd. De eerste fase betreft het gedeelte tussen het tijdelijk busstation en Weiburglaan nr. 7 en start op maandag 21 maart. De tweede fase betreft het gedeelte tussen de rotonde Westermeenweg en Weiburglaan nr. 7 en zal aansluitend aan fase 1 worden uitgevoerd.

Einde STruikterreinDe samenwerkende partijen kunnen het voorstellen dat u vragen heeft over de werkzaamheden rondom het Nachthok. Daarom zijn zij beschikbaar om u te informeren op dinsdag 2 februari tussen 17.00 en 18.30 uur in het projectbureau. Daar kunt u alle tekeningen bekijken en vragen stellen over de bouw en de toekomstige situatie van de verschillende  deelprojecten.

De zon is weer aan het schijnen en dan laten we al gauw de ramen openstaan of trekken we ‘even snel’ de deur achter ons dicht. Gelukkig kunnen al een paar simpele handelingen inbraak voorkomen door altijd de ramen dicht te doen en de deur op slot. De kans op een woninginbraak is ook kleiner als u voor een bewoonde indruk in uw huis zorgt, geen sleutels aan de binnenkant van de deur laat zitten en ladders en vuilcontainers zo veel mogelijk weg van huis haalt. Meer informatie: www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.

Glas scheiden wordt nu nog makkelijker. U hoeft in Harderwijk, glas niet meer eerst schoon te maken of van deksels en doppen te ontdoen voordat u het wegbrengt naar de glascontainer. Glas mag mét restjes en mét deksels in de glasbak! Recyclingbedrijven kunnen dit door nieuwe technieken goed sorteren. Dat is een stuk gemakkelijker en hygiënischer in huis.

Jaarlijks laat de gemeente Harderwijk een gedeelte van het rioolstelsel onder hoge druk reinigen en inspecteren. Aannemer Van Viegen Riooltechniek uit Rhenen voert de werkzaamheden uit.  Deze werkzaamheden kunnen ook merkbaar zijn voor de bewoners van het Nachthok.

ovfietsenOp vrijdag 10 en zaterdag 11 juli staat het OV-fiets Test-parcours op het Jaarbeursplein in Utrecht. Op het parcours kunnen reizigers de ‘kandidaat-OV-fietsen’ uitproberen in de meest voorkomende verkeersituaties; van manoeuvreren in een scherpe bocht tot plots remmen voor een stoplicht. Het parcours is geopend van 9 uur ’s ochtends tot 17 uur in de middag.

webcam station Station Harderwijk Vanuit 4 camera posities mag iedereen meekijken op de bouwwerkzaamheden op en rondom het Stationplein. Vanaf 4 mei is Reef-Strukton voorvarend te werk gegaan bij Spoorzicht Harderwijk. De Webcams dienen tevens als bewakingscamera's.

weiburglaan 2015 gaat op de SchopDe afgelopen jaren heeft gemeente Harderwijk geweigerd om de Weiburglaan veiliger te maken door deze als 30 km zone in te richten. Ook de gemeenteraad was op het standpunt dat de Weiburglaan verkeersveilig is en geen overlast veroorzaakt. De raad vertrouwde volledig op de objectiviteit van ambtenaren. Eind vorig jaar is de gemeente tot andere inzichten gekomen en organiseert deze op woensdag 8 april 2015 een inloopbijeenkomst in de voormalige stationsrestauratie. U bent welkom vanaf 17:00uur tot 19:00uur.