Gemeente denkt mee over alternatief voor hamburgersdisco

Nachthok nieuws
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
illegale hamburgerdiscio in het Nachthok“Laten we zo snel mogelijk zowel met BurgerZaken als met De Fabriek verkennen wat er wel kan. Waarbij wij steeds de belangen van de omgeving en van de ondernemers afwegen”. Dat zegt burgemeester Van Schaik naar aanleiding van een gesprek vandaag met de ondernemers en na afstemming in het college van B&W. 

 

Al bij verschillende gelegenheden heeft de gemeente laten zien graag mee te denken met ondernemers over mogelijkheden in coronatijd. Denk aan het inrichten van de kroeghoek. En naar aanleiding van het horecaoverleg afgelopen donderdagavond tussen horecaondernemers en de burgemeester, zal op korte termijn overleg plaatsvinden met ondernemers die geen terras hebben, zoals BurgerZaken, maar wel zoeken naar kansen om hun omzet in deze tijd te kunnen vergroten. Ook met de lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland is een constructieve relatie. Belangrijk is wel om de gemeente vooraf te betrekken bij initiatieven en ideeën. Zodat tijdig dat gesprek over mogelijkheden plaatsvindt en gekeken kan worden hoe de wensen ingepast kunnen worden binnen de mogelijkheden van dit moment.

 

Burgemeester Van Schaik: “Ik waardeer het dat ondernemers in deze tijd alle creatieve zeilen bijzetten om een bedrijf uit te oefenen. Ik weet dat ondernemers het enorm zwaar hebben en mooie bedrijven voor hun voortbestaan moeten knokken. Aan de andere kant heb ik mij te houden aan de geldende wet- en regelgeving. Die verantwoordelijkheid heb ik naar alle ondernemers en naar alle inwoners. Als ik alles op een rijtje zet is mijn conclusie dat dit op de locatie Baanweg helaas niet kan.”

 

De gemeente Harderwijk kan dus niet toestaan dat de BurgerFabriek Drive-through aan de Baanweg doorgaat. Het gebouw De Fabriek heeft geen zelfstandige horecabestemming en de speciale discobeleving bij het afhalen van de maaltijd compleet met lichtshow en dj, lijkt het doel om naar deze locatie toe te gaan en is daarmee te zien als een evenement. En dat is binnen de geldende coronaregelgeving tot 6 mei niet toegestaan.

 


Van Schaik: “Ik ben de eerste die de vlag uitsteekt wanneer we erin slagen om een nieuwe manier te ontdekken waarop de Horeca en ook andere ondernemers weer hun bedrijf kunnen uitoefenen. We zullen op een constructieve wijze samen met Koninklijke Horeca Nederland afdeling Harderwijk, vooral zoeken naar wat wel kan, waarbij we ook rekening houden met de belangen van anderen en wettelijke mogelijkheden. Helaas is het voor iedereen nu afzien tot het moment van lockdown voorbij is”.