Burendag Harderwijk 27 september 2014

Harderwijk Centraal
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Op 27 september 2014 is het Burendag, het jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds organiseren Burendag omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt..

Het thema van Burendag 2014 is “Koppen bij elkaar”. Dus: Koppen bij elkaar en verzin een goed idee voor Burendag en vier samen Burendag! Op Burendag voeren buren overal in Nederland goede ideeën uit, van Buurtontbijtjes tot zeskampen en schoonmaakacties. Ook vorig jaar is er in Harderwijk en Hierden Burendag gevierd met leuke barbecues, buurtontmoetingen en veel gezelligheid.

“Wanneer buren elkaar kennen en contact hebben worden er bovendien heel wat burenconflicten voorkomen” zegt Marijke Kamphuis van Buurtbemiddeling ZorgDat. Landelijke burendag is de mogelijkheid om contacten in de straat te bevorderen. ZorgDat nodigt u uit om als buren de handen in elkaar te slaan en een leuke activiteit te bedenken voor uw straat tijdens burendag.”

Heb je met de buurt al de koppen bij elkaar gestoken en een goed plan bedacht? Dan hebben wij goed nieuws! Het Oranje Fonds stelt tot maximaal € 500,= per Burendagactiviteit beschikbaar. Meld je activiteit aan en vraag vervolgens een financiële bijdrage aan. Ga hiervoor naar www.burendag.nl

Voor de uitvoering van de activiteit op Burendag is meestal geen vergunning verplicht, maar men dient wel een melding te maken. De initiatiefnemer dient de activiteit minimaal 7 dagen van te voren te melden bij de gemeente (afdeling evenementen). Bij meer dan 100 deelnemers en als bijvoorbeeld de doorgang wordt verhinderd,  is een evenementenvergunning nodig.

Ideeën opdoen?

Wilt u meedoen aan Burendag, maar heeft u nog een beetje inspiratie nodig? Bekijk dan de inspiratiefilmpjes op www.burendag.nl/inspiratiefilmpjes .

Of neem contact op met Theo Niehof of Rinet Brinks opbouwwerkers van ZorgDat, tel. 434 656 of via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. / This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.