Helpt klagen over het vernieuwde Station?

Station Harderwijk
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
voet station tunnel harderwijk3In de dynamiek van het bouwproces kan er nog wel eens iets worden vergeten. Stadspartij Harderwijk Anders heeft, eind vorige maand, college vragen voorgelegd over het ontbreken van een veilige doorgang voor voetgangers bij het vernieuwde NS Station. Bewoners van Harderwijk hebben bij de partij geklaagd over de onlogische situatie voor voetgangers die het station ‘gelijkvloers’ willen passeren. Want hoe moet het wanneer de liften niet werken, wat regelmatig voorkomt vanwege wateroverlast in de liftputten, en mensen met kinderwagen, rollator of een zware koffer op wieltjes naar het perron willen? Komt er een oplossing?

 

Trottoir langs fietspad spoortunnelvoet station tunnel harderwijk2 weinig verlicht
Het is gebruikers van het vernieuwde stationsgebied en de Stadspartij opgevallen dat vanaf de noordzijde een smal trottoir is aangelegd langs het fietspad naar het lagergelegen stationsplateau. De zuidzijde heeft dit niet. Hiermee is volgens de partij een onlogische situatie gecreëerd. “Dit maakt een ‘gewone’ wandeling van de ene zijde naar de andere onmogelijk en lokt uit dat wandelaars aan de zuidzijde gaan lopen op het fietspad”, is de mening van Harderwijk Anders. Daarom heeft Jack van Zunderts namens zijn partij het college gevraagd om alsnog aan de zuidzijde een trottoir aan te leggen.

 

Klagen helpt.
Voordat het antwoord van het college op papier staat is deze week, de aannemer begonnen met de aanleg van het ‘vergeten’ voetpad.  

voet station tunnel harderwijk5

fietsbrug voetbrug station harderwijk