Fietswrakken verwijderen NS station Harderwijk

Station Harderwijk
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
fiets in de stalling harderwijk104Afgelopen twee jaar is het fietsenbestand bij het Station regelmatig uitgedund. Weesfietsen en wrakken bezetten kostbare plekken in de fietsstalling. Ondanks dat de onbewaakte fietsenstalling meermaals is opgeschoond en verplaatst vanwege herinrichting van het stationsgebied. Tillen de Stadswachten zich een hernia om gemiddeld 100 fietsen per keer af te voeren naar het gemeentelijke depot. Binnenkort zal de gemeente Harderwijk weer vervuilende fietsen gaan verwijderen op het NS-Station in de open stalling (Oranjepark).


Schoonmaakactie
Sinds 1 november staan vele fietswrakken in de nieuwe –open- stalling in het Oranjepark. De schoonmaakactie zal vanaf 20 februari plaats gaan vinden. Heeft u nog een fiets op het station staan die voldoet bovengenoemde kenmerken dan verzoeken wij u deze fiets voor 20 februari a.s. te verwijderen.

Fietswrakken zijn fietsen fiets in de stalling harderwijk101die rijtechnisch in onvoldoende staat verkeren (kromgebogen wielen en dergelijke). Bovendien zijn deze fietsen al langere tijd niet meer gebruikt. Daardoor wordt onnodig stallingruimte ingenomen.

Een weesfiets is een fiets die langere tijd (tenminste drie weken) in de fietsenstalling staat zonder dat zij gebruikt worden en die dus blijkbaar in de steek is gelaten door de eigenaar Deze fietsen worden verwijderd omdat de fietsenstallingen niet bedoeld
zijn voor het (semi)permanent stallen van fietsen.

Het college maakt gebruik van de artikelen 5 en volgende van boek 5 van het Burgerlijk Wetboek en artikel 5.12 lid 2 en 3 Algemene Plaatselijke verordening Harderwijk.

Informatie: Snel Herstel, tel. 411 333 of via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..


Meer informatie over beleid fietsparken zie zie “beleidsnota De fiets in de stalling Harderwijk
Juni 2009
fiets in de stalling harderwijk103


fiets in de stalling harderwijk105