Beperkt treinverkeer rond Zwolle door werkzaamheden

Station Harderwijk
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
HD trein Zwolle 20170315 18 Harderwijk Van zaterdag 24 februari tot en met zondag 4 maart werkt ProRail aan het spoor ten behoeve van de aanleg van een busbrug. In deze periode rijden er geen treinen maar iedere tien minuten bussen tussen Zwolle en ’t Harde en tussen Zwolle en Kampen Zuid. Ook het treinverkeer op de Kamperlijn wordt door bussen vervangen. De extra reistijd in deze periode is 15 tot 30 minuten. NS adviseert reizigers de reisplanner te raadplegen voor elke treinreis.

 

 

Busvertrekplaatsen


Zwolle: Koggelaan aan de zuidzijde van het station

’t Harde: Defensieterrein achterzijde

Kampen Zuid: voorzijde station

Kampen: voorzijde station

 

Verdere werkzaamheden dit komende jaar

In de zomer van zaterdag 30 juni tot en met zondag 15 juli werkt ProRail eveneens aan het spoor in de omgeving van station Zwolle. In deze ’16-daagse’ wordt er gewerkt aan grote aanpassingen die nodig zijn om treinen richting Meppel en Emmen sneller in Zwolle te kunnen laten aankomen en vertrekken. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het Spoorplan Noord Nederland, waarmee gewerkt wordt aan de verbetering van het treinverkeer in heel Noord Nederland; meer reismogelijkheden, kortere reistijden, betere overstappen, meer treinen en een grotere betrouwbaarheid in dit deel van het land.


In bovengenoemde periode zullen er geen treinen rijden van en naar Zwolle. In plaats van treinen zullen er bussen rijden tussen:

- Meppel – Kampen Zuid
- Meppel – ’t Harde
- Meppel – Zwolle
- Zwolle – ’t Harde
- Zwolle – Olst

- Ook op de trajecten van Blauwnet rijden in deze periode geen treinen tussen Zwolle - Kampen, Zwolle - Ommen en Zwolle - Raalte.

De extra reistijd is 15 tot 45 minuten.

Station Zwolle is het tweede spoorknooppunt van Nederland. Vanuit Zwolle vertrekken veel treinen naar diverse richtingen. De komende jaren gaat ProRail aan de slag om het spoor rondom Zwolle toegankelijker te maken waardoor er meer treinen Zwolle in- en uit kunnen rijden en ook sneller. Verder werkt ProRail in opdracht van de gemeente Zwolle aan een busbrug over het spoor.