Horror night na Fright Night Walibi

Station Harderwijk
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
fright nigh extra politie inzet station harderwijkVorige week vrijdag was het geen prettige rit voor een aantal reizigers en buschauffeur die vanuit Biddinghuizen naar Station Harderwijk reisde. Een groep jongens die vanaf de halte Bremerweg in bus 147 instapte, na hun bezoek aan het horror feestje,  zorgde voor de nodige overlast waarbij de buschauffeur is bedreigd met een mes. Tevens voelde een meisje zich zeer ongemakkelijk en schreeuwde dat zij de bus uit wilde. Mogelijk vanwege poging tot aanranding. Nadat zij de bus heeft verlaten werd door de chauffeur op de noodknop gedrukt en de politie opgeroepen. Er is aangifte gedaan, politie heeft de gegevens genoteerd van de jongens en doet nog nader onderzoek. Waarbij ook de beelden van de beveiligingscamera’s in de bus worden bekeken. Op dit moment is niet bekend hoe het is met meisje.  Zij heeft nog geen aangifte gedaan. Ben je getuige of weet je meer - Bel de politie 0900-8844

Laatste weekend Halloween Fright Night  2019

 fright night 6502019

 

Toezicht

horror express walibi 2019Ook dit jaar is er bij station Harderwijk extra inzet van toezichthouders tijdens 19e editie van Fright Night. Begin deze maand was er opgeschaald naar 25 veiligheid medewerkers van de verschillende diensten (politie, stadswachten, BOA Connexxion, Keolis en NS) om de grote groepen jonge feestvierders vanuit de WalibiExpress (bus lijn 247) te begeleiden naar het perron. Waar in opvallende gele jassen de Spoorwegpolitie feestvierders staat op te wachten en toezicht houdt bij het instappen van trein en daarna meereist . Elk halfuur een gelede-bus met minimaal 50 personen die moeten overstappen op de eerstkomende trein.  Voor de wachtende reizigers zijn extra toiletten en afvalbakken geplaatst op het stationsplein.

 

Voorbereiding  

De afgelopen jaren is een nauwe samenwerking ontstaan tussen Walibi en de verschillende diensten en gemeenten. Want het  evenement is in de afgelopen jaren alleen maar succesvoller geworden en de angstzoekers zitten na een avondje in het horrorpark  vol met adrenaline. In deze roes gebeuren de nodige geweldsincidenten die helaas ook het nieuws hebben gehaald. Zodoende de draaiboeken al klaarliggen om het geweld binnen de perken te houden.

 fright night 2019