Praatprentjes ‘Stationgebied Harderwijk’

Station Harderwijk
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Praatprentje Station Harderwijk 2012 Op dit moment is er de nodige vertraging in de plannen van de gemeente Harderwijk. Dit is volgens de projectleider R. Sjoerdsma; ' Vanwege het besluit van de NS directie dat de sprinters in 2016 niet 24 maar 36 seconden over een stop doen, is er gezocht naar oplossingen voor het probleem dat de intercity in die opzet de sprinter te snel inhaalt. Er is door de projectorganisatie RSS besloten om "voorlopig" station Putten over te slaan. Door het onderzoek naar varianten en oplossingen hebben we 3 a 4 maanden verloren en gaan we nu opnieuw van start met de voorbereiding voor het maken van een nieuw bestemminsgplan (waarbij er voor Harderwijk weinig tot niets veranderd is). Een en ander resulteert in een aangepaste planning.”

.


Door de vertraging is er volgens de gemeente geen nieuws en daarom is er nog geen Klankbordgroep samengesteld.

Het lijkt verder stil. Maar de gemeente is wel in beweging. Bijgaand ‘praatprentjes’ van de gemeente Harderwijk. Dit zijn niet de definitieve plannen maar het geeft wel een denkrichting van de Gemeente Harderwijk. Opvallend hierop is de parkeergarage en de routering van het verkeer. In dit geval het verkeer dat naar het station moet. Zoals de bussen, auto’s en fietsers.

Zoals de planning er nu uitziet wil de gemeente, begin volgend jaar het bestemmingsplan klaar hebben. Zodoende in 2015 Randstadspoor kan stoppen in Harderwijk. Met deze ‘tijdsdruk’ heeft de gemeente tot nu toe niet de intentie getoond om bewoners en belanghebbende te betrekken bij het tot stand komen van het nieuwe bestemmingsplan.


bron: foto's Gemeente Harderwijk 2012 (Movares)