Harderwijker delegatie naar de Westfaalse Hanzedagen

Harderwijks nieuws
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
hanze Een delegatie uit Harderwijk bezoekt dit jaar de Westfaalse Hanzedagen. Deze vinden dit jaar plaats van 26 juni tot en met 28 juni in Lemgo in Duitsland. Elk jaar worden de Westfaalse Hanzedagen in een andere Hanzestad georganiseerd. Sinds september 2013 heeft Harderwijk als enige Nederlandse Hanzestad een vriendschapsband gesloten met de Westfaalse Hanzebond. 

De Westfaalse Hanzedagen bestaan uit drie onderdelen. Er is een bestuurlijk programma, een markt waar de Hanzesteden worden gepromoot en de Hanze Business.

Programma Het Westfaalse Hanzenetwerk bestaat op dit moment uit 48 steden en biedt mogelijkheden tot samenwerking, zowel op bestuurlijk als economisch en recreatief-toeristisch gebied. Harderwijk neemt dit jaar ook deel aan het business programma Hanze Business. De ondernemers F&F Verpakkingen en Veluvia vergezellen burgemeester Harm – Jan van Schaik en wethouder Gert – Jan van Noort bij het business programma. Vanuit dit programma wordt bekeken of het Harderwijker bedrijfsleven ook in de komende jaren aan het economische programma kan deelnemen.

Verhaal van de Stad
Hanzestad Harderwijk wordt op de toeristische markt gepromoot door het Verhaal van de Stad. Levende Historie Harderwijk zal op zaterdag en zondag het Hanzeverhaal van Harderwijk tot leven brengen. De Harderwijker Boekaniers geven op het cultuurpodium in Lemgo en op de toeristische markt een concert.

Internationale Hanzedagen
In 2017 vinden de Internationale Hanzedagen dicht bij huis plaats namelijk in Kampen. In 2031 organiseert Harderwijk zelf dit grote evenement wat veel bezoekers, uit binnen- en buitenland trekt.