Reconstructie belangrijke verkeersader

Harderwijks nieuws
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Op maandag 13 juli start de reconstructie van de Flevoweg door Hoornstra-Ophof in opdracht van de gemeente Harderwijk. De werkzaamheden vinden plaats in de schoolvakantie om overlast van werkzaamheden tot het minimum te beperken voor (ouders van) schoolgaande kinderen van basisschool Het Kompas. De werkzaamheden zijn uiterlijk 7 augustus afgerond.

Vernieuwing Flevoweg
Door de uitbreiding van basisschool Het Kompas wordt ook de verkeerssituatie en parkeercapaciteit rondom de school aangepast. Daarbij wordt voor het fiets- en autoverkeer onder andere de aansluiting van de Flevoweg op de Burgemeester de Meesterstraat verbeterd. Ook maakt het asfalt plaats voor een klinkerverharding.

Vernieuwing 
De Burgemeester De Meesterstraat en de Havenkade vormen een belangrijke verkeersader in Harderwijk. Een herinrichting van deze straten zorgt weer voor een goede en verkeersveilige ontsluiting van de nieuwe woongebieden De Kades en Stadswerven (Waterfront) en een aantrekkelijke stadsentree vanuit de N302. De werkzaamheden aan deze straten starten in september. In augustus vindt nog eerst een informatiebijeenkomst plaats met belanghebbenden uit de directe omgeving van deze straten.
Verbetering waterkwaliteit
Naast de herinrichting van het wegvak wordt ook een ondergrondse waterverbinding tussen de Friesegracht, Vissershaven en de Lelyhaven gerealiseerd om de waterkwaliteit in de Vissershaven en Lelyhaven te verbeteren. De beide havens zijn nu doodlopend. Ze worden niet of nauwelijks doorspoeld. Hierdoor is de waterkwaliteit relatief minder goed. De gemeente laat de waterverbinding vast aanleggen om de waterkwaliteit in de nieuwe woongebieden De Kades en De Stadwerven te borgen en straks niet voor een tweede keer de straten open hoeven te breken.

Meer informatie is te vinden op www.harderwijk.nl/reconstructie/