TSN Thuiszorg blijft voorlopig hulp bij het huishouden verlenen in Harderwijk

Harderwijks nieuws
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

TSN huishoudelijke hulpDe bewindvoerders van TSN hebben op vrijdag 18 december 2015 laten weten dat het bedrijf de salarissen van december en de eindejaarsuitkeringen van alle medewerkers kan uitbetalen. Dit is mede te danken aan de gemeenten – waaronder de gemeenten op de Noord-Veluwe en Zeewolde – die versneld hun openstaande rekeningen hebben betaald. De bewindvoerders hebben nu meer tijd om te onderzoeken of deze tak van het bedrijf nog een levensvatbare toekomst heeft.

 

Failliet?

De gemeenten volgen de ontwikkelingen bij TSN nauwgezet. In het ergste geval gaat TSN failliet. “Wij bereiden ons er op voor om indien nodig met grote spoed te zorgen dat de hulp bij het huishouden door een andere organisatie wordt voortgezet bij onze bewoners”, zegt Gert Jan van Noort, wethouder Wmo van gemeente Harderwijk.

 

Problemen
Op 27 november 2015 heeft TSN Thuiszorg bekend gemaakt dat hun onderdeel ‘Hulp bij het huishouden’ financiële problemen heeft. TSN is met behulp van een bewindvoerder aan het bekijken hoe zij de financiële problemen kunnen oplossen. De mensen in de regio Noord-Veluwe en Zeewolde die huishoudelijke hulp van thuiszorgorganisatie TSN krijgen, blijven in de tussentijd ondersteuning krijgen van de medewerkers van TSN.

Thuiszorg Service Nederland (TSN) is een grote zorgaanbieder in de regio Noord-Veluwe. Meer dan de helft van de mensen die in de regio hulp bij het huishouden krijgen, zitten bij TSN. Alle betrokken cliënten in de regio en Zeewolde zijn met een brief geïnformeerd over de huidige situatie. TSN heeft een telefoonnummer waar men met vragen terecht kunt: 0800 – 321 2131. Op de website van TSN staan de antwoorden op veel gestelde vragen: www.tsn-thuiszorg.nl/over-tsn/nieuws/surseance