Uitreiking eerste Vignet Gezonde School aan de Fontanusschool

Harderwijks nieuws
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Op dinsdag 1 maart overhandigt wethouder Gert Jan van Noort het eerste vignet Gezonde School met het thema 'Bewegen & Sport' aan de basisschool Fontanus in Stadsweiden. De bijeenkomst start om 8.30 uur in de Fontanusschool aan de Kamillemeen 5. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.
 

De Fontanusschool staat voor een actieve leefstijl. Het bewegingsonderwijs is van een goede kwaliteit door de inzet van vakleerkracht Maritha van Huizen van ZorgDat. De school promoot en organiseert een breed aanbod van voor-, tussen- en naschoolse sport- en beweegactiviteiten rondom de school. Daarnaast is er aandacht voor inactieve leerlingen.

 

Gezonde School Aanpak

Sinds het schooljaar 2014/2015 is er hard gewerkt aan de gezonde schoolaanpak door een werkgroep die bestaat uit de directrice van de Fontanusschool Hinke Tiggelaar, verschillende docenten, betrokken ouders, GGD adviseur Jeroen Noordzij en buurtsportcoach JOGG/Gezonde Leefstijl Pepijn Alvers. Om een gezonde leefstijl bij kinderen te bevorderen zet JOGG-Harderwijk flink in op het enthousiasmeren van scholen om te starten met de 'Gezonde School Aanpak'.

 

Basisscholen die structureel aan gezondheid werken, kunnen in aanmerking komen voor het vignet Gezonde School. Voor leerlingen, leerkrachten, ouders en anderen straalt dit uit dat de school gezondheid belangrijk vindt. Daarnaast worden losse activiteiten met vignet verbonden in een planmatige en structurele aanpak. Met het vignet Gezonde School mag de school zich gedurende drie jaar Gezonde School noemen en het logo voeren. Het vignet is een erkenning voor scholen die de gezondheid van hun leerlingen hoog in het vaandel hebben staan. De school kan zich hierbij richten op een of meerdere thema's. Wanneer de school aan de eisen van een van de thema's voldoet mag de school het Gezonde School vignet voor dat thema aanvragen. JOGG-Harderwijk zet vooral in op de thema's Voeding & Bewegen en Sport.