Een kleurrijk bijenrestaurant in uw tuin?

Harderwijks nieuws
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
stadsidee bijenrestaurant harderwijkDe openbare ruimte in onze gemeente willen we graag een kleurimpuls geven. Daar hebben wij uw hulp bij nodig! Deze week worden er huis-aan-huis zakjes met bloemenzaadjes verspreid. Als u de zaadjes zaait in bijvoorbeeld uw voortuin, een pot op uw balkon of een gezamenlijke buurttuin, dan kunnen we straks in de zomer genieten van kleurrijke bloemen. Daarnaast helpt u zo de honingbij. Bij de zakjes zit een brief waarin u leest u de bijen helpt en hoe u de zaadjes kunt zaaien. Zo kleuren we samen de stad!


Natuurlijke middelen
Ook als gemeente beheren wij de openbare ruimte zo dat mensen, het milieu en de economie niet in gevaar komen. We maken bij voorkeur gebruik van natuurlijke middelen, beplanting dat gunstig is voor insecten en vogels en duurzaam ontwikkelde materialen.

Helpt u mee?
Daarnaast zoeken we de samenwerking met inwoners en ondernemers om samen de openbare ruimte te verfraaien. Bijvoorbeeld met de bloemzaden. Maar u kunt veel meer doen om mee te helpen de openbare ruimte te verfraaien. Denk bijvoorbeeld aan het starten van een moestuin in een groenperk, het sponsoren van een speeltoestel of een burenontmoetingsplek creëren. Onze wijkmanagers ondersteunen u hierbij graag. Kijk voor meer informatie op
www.harderwijk.nl/samenkleurenwedestad.