Programma Nationale Herdenking 2019

Harderwijks nieuws
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Op zaterdag 4 mei vindt de jaarlijkse Nationale Herdenking plaats op de Begraafplaats Oostergaarde aan het Oosteinde.Programma
18.00 uur tot zonsondergang
Bij openbare gebouwen worden de vlaggen halfstok gehangen. Particulieren worden verzocht deze gedragslijn te volgen.

18.15 tot 18.45 uur
Korte bezinningsdienst in de Grote Kerk

19.00 - 19.15 uur
Genodigden en degenen die onmiddellijk na de twee minuten stilte deelnemen aan het leggen van een bloemstuk (en zich daarvoor op de aangegeven wijze hebben aangemeld), verzamelen zich in de aula van de Begraafplaats Oostergaarde.

19.20 uur
Verzamelen van belangstellenden bij de hoofdingang van de Begraafplaats Oostergaarde aan Oosteinde 12 voor het houden van een stille omgang langs de graven van de gevallenen.

19.25 uur
Aanvang stille omgang. Tijdens deze tocht zullen geen vlaggen en vaandels worden meegevoerd.

19.45 - 19.59 uur
Luiden van de kerkklokken, gevolgd door taptoesignaal.

20.00 uur
Twee minuten absolute stilte. U wordt verzocht deze plechtige stilte overal en algemeen in acht te nemen.

20.02 uur
Zingen eerste en zesde couplet Wilhelmus. Aansluitend toespraak burgemeester Van Schaik en voordracht gedicht door Maarten van Kleen. Bloemlegging door nabestaanden, autoriteiten, kerkelijke en maatschappelijke organisaties en scholen. Defilé langs het herdenkingskruis en bloemlegging.

21.10 uur
Vlaggen worden gestrekenUitzending
De herdenking is live te volgen via de facebookpagina van Harderwijk Nieuws. Door op Facebook te zoeken naar Harderwijk Nieuws kunt u inloggen. De live-uitzending start tussen 19.30 en 20.00 uur. Facebook kunt u benaderen via een mobiele telefoon, tablet, laptop of computer. Hebt u hulp hierbij nodig, vraag dan mensen in uw omgeving om u te helpen. Ook kunt u bellen naar de redactie van Harderwijk Nieuws via tel. 06 17 73 22 24. Of mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..