kinderworkshop kijken met je handen

evenementen
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
De meeste kunstwerken kun je bekijken met je ogen, maar er bestaat ook kunst die je op een andere manier kunt ervaren. Kunst die je kunt ruiken bijvoorbeeld, of voelen, of horen.
In de tentoonstelling Anders Abstract in het Mondriaanhuis kom je veel van dit soort kunstwerken tegen. Tijdens de Kinderworkshop ‘Kijken met je handen’ gaan kinderen met de museumdocent langs een aantal van deze werken. Daarna gaan ze zelf aan de slag met veel verschillende materialen en maken ze een eigen kunstwerk dat je niet alleen kunt kunt zien, maar ook voelen en/of ruiken!
Locatie: Kortegracht 11, Amersfoort
Tijd: 14.00 - 16.00 uur
Leeftijd: ca. 7 tot 12 jaar.
Kosten: € 7,50 per kind. (inclusief materiaal, limonade en koek).
Reserveren via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 033 4600170.
Bij de tentoonstelling Anders Abstract organiseert het Mondriaanhuis heel veel leuke en leerzame activiteiten. Elke woensdagmiddag is er een kinderworkshop gepland. Elke zondagmiddag is er vanaf 14.00 uur een gratis Inloopatelier waarbij de kinderen een klein knutselwerkje maken na uitleg door een museummedewerker.
Zoekboek
Bij de tentoonstelling is speciaal voor kinderen een zoekboek ontwikkeld met interessante weetjes, opdrachten en vragen over de kunst in de tentoonstelling. Het zoekboek is voor € 1,- te koop bij de balie van het museum.