Mag je je woning uitbreiden om je ouders bij je in huis te kunnen nemen? Mag je een unit op je erf plaatsen om daar je zieke moeder in te laten wonen om haar te kunnen verzorgen? Allemaal vragen over mantelzorg. Sinds 1 november vorig jaar zijn de regels voor het bouwen in verband met mantelzorg gewijzigd. De regels zijn te vinden in het Besluit omgevingsrecht (verder: Bor).

De Gemeente Harderwijk gaat via het Friesegrachtpark de waterverbinding tussen de Couperussingel en de Friesegracht herstellen. Hiermee kan het overtollige water uit de Couperussingel makkelijker worden afgevoerd.

Donderdag 29 januari organiseren Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) Gelderland en de gemeente Harderwijk een bijeenkomst ‘De gemeente en jouw buurtproject’. Dit is bedoeld voor mensen die betrokken zijn bij een groen buurtproject of er één willen starten. De bijeenkomst is van 19.30 tot 22.00 uur in het stadhuis van Harderwijk, Havendam 56.

Stratenmakers bedrijf Kieft uit Putten start maandag 16 maart met het aanbrengen van de nieuwe bestrating in de Wieringenmeen en de Vollenhovemeen. Gelijktijdig wordt er ook een Kiss & Ride strook langs de Stadswei aangelegd. De verwachting is dat hierdoor veel ouders hun schoolgaande kinderen (De Fonkelsteen) hier laten uitstappen. Het doel is om het aantal autobewegingen en de overlast in de Wieringenmeen en Vollenhovemeen tijdens de spitstijden te beperken.

Page 1 of 2